Derfor skal du være ægdonor

N

Du gør en forskel

Vi ville ønske, at du som ægdonor fik muligheden for at mærke den taknemmelighed og glæde fra den kvinde, der får lov at modtage et donoræg. Du giver hende den største gave; muligheden for at skabe en familie.

Mange af vores modtagere er gået i overgangsalderen i slutningen af 20’erne og har prøvet at få et barn i 10-15 år.

N

Der mangler ægdonorer i hele Danmark

Mange kvinder står over for lange ventelister, før de kan starte behandlingen. Det er en hård tid for dem.

Som ægdonor forbliver din egen fertilitet upåvirket, og du donerer kun de æg, din krop alligevel ville have udskilt i en cyklus.

N

Kompensation

Du modtager en kompensation på 7.000 kr. pr. donation. Du må donere op til 6 gange, så din samlede kompensation kan komme op på 42.000 kr.

N

Gratis spiral

Vi tilbyder, at du gratis kan få lagt en hormon- eller kobberspiral, hvis du ønsker det, efter donationen. Vores læger er meget erfarne i at lægge spiralen helt smertefrit.

N

Fertilitetstjek som bonus

Vi foretager en ultralydsscanning af din livmoder og dine æggestokke for at sikre, at alt ser normalt ud. Derudover tester vi dig for arvelige sygdomme, der kan have negativ effekt på din fertilitet. Du får også en en status på din ægreserve. Disse undersøgelser giver dig et unikt indblik i din egen fertilitet.

N

Du kan fortsætte på prævention

Du kan uden problemer være på hormonspiral, alm. spiral og p-piller, imens du er ægdonor.

N

Mild hormonbehandling

Du er kun på en kort hormonstimulering i ca. 10 dage, og hormonerne er ude af kroppen ved næste menstruation ca. 3-7 dage efter ægudtagningen. Det er en meget mild behandling, som kun ganske få mærker til.

N

Udvidet helbredstjek og opfølgning på din sundhed

Inden du skal donere dine æg, får du et udvidet helbredstjek.

Hvis vi oplever, at dine prøver eller andet ikke er normalt, indkalde vi dig til en lægesamtale. Her bliver du informeret om prøvernes betydning. Lægen vil også komme med anbefalinger til, hvad der skal gøres fremadrettet.

Ved en opfølgende lægekonsultation tjekker vi op på, at alt er, som det skal være efter dit forløb, og du får mulighed for at stille eventuelle spørgsmål til vores læge.

Hvem kan donere?

Vi søger alle typer kvinder – men der er få krav, som du skal kunne leve op til:

Du skal være mellem 18 og 35 år

Have et godt helbred

Et BMI under 30

Ingen genetiske eller arvelige sygdomme

Ikke være adopteret eller donorbarn

Du må gene have spiral og hormonspiral

Step by step guide

Introduktionsmøde

Mød vores søde donorkoordinator og hør mere om at blive ægdonor og donationsformer. Mødet kan finde sted på klinikken eller online, hvis det passer dig bedre. Mødet er helt uforpligtende.

Mere info

Når du har indsendt ansøgningsskemaet  vil vi kontakte dig og aftale en tid til en uforpligtende samtale. Du er meget velkommen på klinikken, men hvis du foretrækker det, kan vi foretage samtalen online.

Til introduktionsmødet vil vores donorkoordinator fortælle dig detaljeret om ægdonationsprogrammet og donationsprocessen for at sikre, at du fuldt ud forstår processen, og hun vil besvare de spørgsmål, du måtte have.

Vores donorkoordinator vil også gennemgå de forskellige donationsformer med dig. 

Under samtalen vil vores donorkoordinator udfylde et spørgeskema sammen med dig. Dette spørgeskema omhandler din og din nærmeste families helbredshistorie. Vi bruger disse oplysninger til at vurdere, om du kan blive optaget som donor. Hvis der er alvorlig sygdom eller arvelige tilstande hos dig eller i din nærmeste familie, kan vi ikke optage dig som donor, da der vil være en risiko for at sygdommen gives videre til donorbarnet.

Hvis du fortsat er interesseret i at blive optaget som ægdonor, aftaler vi en tid til en lægekonsultation på klinikken

Lægekonsultation og vejledning

Her vil du møde vores kvindelige fertilitetslæge. Du vil få foretaget en lægeundersøgelse med bl.a. en ultralydsscanning og blodprøver. Desuden vil du også møde vores donorkoordinator igen.

Mere info

Du vil møde vores kvindelige fertilitetslæge på klinikken, som vil gennemføre en ultralydsscanning af dine æggestokke og livmoder for at sikre, at alt ser normalt ud. Derudover vil du få taget blodprøver, der skal fortælle os, om din ægreserve er normal, og vi vil teste for: HIV, Hepatitis (smitsom leverbetændelse) og Syfilis. Derudover tester vi dig også for Klamydia og Gonoré.

Vores læge vil også stille dig uddybende spørgsmål til dit helbred og gennemgå behandlingen med dig.

 Hvis vores læge kan godkende dig som donor, vil vores donorkoordinator efterfølgende endnu en gang gennemgå donationsformer samt den kontrakt, du skal underskrive vedr. donationsform.

Donorkoordinatoren vil holde kontakten til dig gennem hele forløbet og stå til rådighed, hvis der opstår spørgsmål.

I løbet af en uge vil vi have svar på de prøver, vi har taget, og vi kontakter dig med svaret på disse. Såfremt prøveresultaterne er som de skal være, og du fortsat ønsker at være donor, skal du underskrive kontrakten vedr. donationsform, og du bliver optaget i vores donorkartotek.

Så snart vi har en recipient (modtager til dine æg), kontakter vi dig og aftaler opstart af en donationscyklus.

Opstart på donationscyklus

Vores fertilitetslæge vil opstarte din behandling og følge dig løbende med ultralydsscanning.

Mere info

Når vi har en recipient, kan du opstarte behandlingen.

Forud for hver opstart på behandling skal vi tage nye prøver for HIV, hepatitis, syfilis, klamydia og gonoré. Disse prøver tages i forbindelse med opstarten på din behandling, hvor du alligevel skal til kontrol på klinikken.

Vores læge vil opstarte dig på en hormonbehandling, der stimulerer dine æggestokke til at producere flere æg. Du kommer til kontrol på klinikken under dette stimuationsforløb Vi giver dig en grundig instruktion i at tage hormonerne.

Når dine æg er modne planlægger vi ægudtagning.

Det er helt normalt at være nervøs den første gang, du skal tage en injektion. Vi sørger for grundig instruktion, og vi har også mulighed for, at du øver injektionsteknikken på et fantom. Og husk: du er altid velkommen til at kontakte os ved behov.

Ægudtagningen

Dine æg er modne til at blive taget ud. Ægudtagningen finder sted på klinikken hos vores kvindelige fertilitetslæge.

Mere info

På dagen for ægudtagningen skal du møde en halv time før på klinikken.

Selve proceduren tager mellem 10 og 30 minutter. Fertilitetslægen foretager selve lokalbedøvelsen i skeden og ægudtagningen, og vores jordemoder vil også være på stuen til at assistere med det praktiske og tage sig af dig. Desuden vil du møde vores bioanalytiker, der skal sørge for dine æg i laboratoriet.

Efter proceduren skal du hvile dig hos os i 1-2 timer. Du vil få lidt at spise og drikke, og vi tjekker, at alt er i orden, inden du forlader klinikken.

Du må ikke selv køre bil efter ægudtagningen, og du skal have en ven eller et familiemedlem, der ledsager dig hjem. Resten af dagen skal du tage den med ro.

Du vil kunne opleve en lille smule blødning samt lettere menstruationslignende ubehag efter ægudtagningen.

Hør mere

Har du spørgsmål eller tvivl? Udfyld formularen, så tager vi en uforpligtende snak om lige præcis dine overvejelser eller bekymringer.