Akupunktur

Akupunktur

Hos Diers IVF tilbyder vi også akupunktur for at øge blodstrømningen til livmoderen.

Akupunktur har historisk sine rødder i kinesisk og taoistisk naturfilosofi, og er her forklaret ud fra principperne om yin og yang. Teorien er, at der i kroppen strømmer en energi, som kaldes ’qi’ (udtales ’tji’). Qi strømmer i en række baner kaldet ’meridianer’. Meridianerne når ud til huden ved en række punkter på kroppen.

Ved at stimulere akupunkturpunkter forskellige steder på kroppen kan man ud fra denne teori finde frem til og genoprette energiubalancer i livsenergien Qi.

Akupunktur ved fertilitetsbehandling
Akupunktur kan også øge blodtilstrømningen livmoderen, og forbereder denne til at tage imod et æg.

Behandling foregår med tynde nåle, som stikkes enten få millimeter ind i huden, eller op til 1-1,5 centimeter ind i musklerne. Den føles normalt som en let ømhed, trykkende eller sovende fornemmelse. Man anvender som regel 3-15 nåle.

Behandlingen tager 30 minutter hvor du blot ligger afslappet og lytter til rolig musik, men afsæt 45-60 min til behandlingen, så der er tid til snak og sætning og fjernelse af nålene.

I forhold til fertilitetsbehandling anbefaler vi at der gives én til to behandlinger omkring inseminationen eller omkring ægoplægningen, eller som et forløb på 5 gange i en cyklus. Efter aftale med akupunktøren kan der samtidig sættes nåle for andre problemer/skavanker.

Kan vi hjælpe dig?

Hvis du har spørgsmål, besvarer vi dem gerne. Du skal blot udfylde formularen, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.