Bliv ægdonor

 

Hvorfor blive ægdonor?

Få tjekket din fertilitet

Som en del af et donationsforløb tilbyder vi dig et fertilitetstjek hos en af vores dygtige gynækologer. 

Kompensation

Som ægdonor modtager du 7.000 kr. pr. donation til dækning af tid og udgifter. Du må donere op til 6 gange, så din samlede kompensation kan komme op på 42.000 kr.  Og hvis du ønsker det, kan du få lagt en hormonspiral af en af vores erfarne gynækologer.

Største gave

Ægdonation er den ultimative gave, du kan give en anden kvinde. Det giver håb til kvinder, der ikke kan blive gravide med deres egne æg. Når vi giver, vokser vi ofte selv.

Book din uforpligtende indledende samtale

Samtalen tager ca. 1 time og er helt uforpligtende. Til samtalen vil vi fortælle dig om forløbet og spørge ind til dit helbred.

Samtalen giver også dig mulighed for at stille spørgsmål.

Derfor skal du være ægdonor

N

Du gør en forskel

Vi ville ønske, at du som ægdonor fik muligheden for at mærke den taknemmelighed og glæde fra den kvinde, der får lov at modtage et donoræg. Du giver hende den største gave; muligheden for at skabe en familie.

Mange af vores modtagere er gået i overgangsalderen i slutningen af 20’erne og har prøvet at få et barn i 10-15 år.

N

Der mangler ægdonorer i hele Danmark

Mange kvinder står over for lange ventelister, før de kan starte behandlingen. Det er en hård tid for dem.

om ægdonor er din egen fertilitet upåvirket, og du donerer kun de æg, din krop alligevel ville have udskilt i en cyklus.

N

Kompensation

Du modtager en kompensation på 7.000 kr. pr. donation. Du må donere op til 6 gange, så din samlede kompensation kan komme op på 42.000 kr.

N

Gratis spiral

Vi tilbyder, at du gratis kan få lagt en hormon- eller kobberspiral, hvis du ønsker det, efter donationen. Vores læger er meget erfarne i at lægge spiralen helt smertefrit.

N

Fertilitetstjek som bonus

Vi foretager en ultralydsscanning af din livmoder og dine æggestokke for at sikre, at alt ser normalt ud. Derudover tester vi dig for arvelige sygdomme, der kan have negativ effekt på din fertilitet. Du får også en en status på din ægreserve. Disse undersøgelser giver dig et unikt indblik i din egen fertilitet.

N

Du kan fortsætte på prævention

Du kan uden problemer være på hormonspiral, alm. spiral og p-piller, imens du er ægdonor.

N

Mild hormonbehandling

Du er kun på en kort hormonstimulering i ca. 10 dage, og hormonerne er ude af kroppen ved næste menstruation ca. 3-7 dage efter ægudtagningen. Det er en meget mild behandling, som ganske få mærker til.

N

Udvidet helbredstjek

Inden du skal donere dine æg, får du et udvidet helbredstjek.

Hvis vi oplever, at dine prøver eller andet ikke er normalt, indkalde vi dig til en lægesamtale. Her bliver du informeret om prøvernes betydning. Lægen vil også komme med anbefalinger til, hvad der skal gøres fremadrettet.

Ved en opfølgende lægekonsultation tjekker vi op på, at alt er, som det skal være efter dit forløb, og du får mulighed for at stille eventuelle spørgsmål til vores læge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvem kan donere?

Vi søger alle typer kvinder – men der er få krav, som du skal kunne leve op til:

  • Du skal være mellem 18 0g 35 år
  • Have et godt helbred
  • Et BMI under 30
  • Inden genetiske eller ervelige sygdomme
  • Ikke være adopteret eller donorbarn
  • Du må gerne have spiral og hormonspiral

Donationsformer

Ikke-kontaktbar donor
Ved ikke-kontaktbar donation vil modtageren af din donation aldrig kunne få kontakt til dig og anonymiteten er gensidig forstået på den måde, at du som donor heller ikke kan få oplysning om modtagerparret og et evt. barn, som måtte blive født.

Kontaktbar donor
Ved kontaktbar donation er din identitet ikke kendt af modtagerparret på donationstidspunktet, men du har aftalt med fertilitetsklinikken, at du stiller op til ét møde med donorbarnet, hvis denne måtte have et behov for at se sit biologiske ophav. Mødet kan finde sted fra donorbarnet fylder 18 år.

Mister jeg mine æg ved at donere til andre?

Nej, det gør du ikke. Hver måned er der en gruppe æg som begynder at vokse, men de fleste dør igen, og kun ét æg når frem til ægløsningen. Ved at give dig medicin holder vi liv i flere æg, som ellers ville gå til grunde.

Hvor mange gange må jeg donere?

Du må maksimalt donere 6 gange.

Gør det ondt at få taget æg ud?

Du vil få lagt en venflon (adgang til en åre) inden ægudtagningen. Her vil vi kunne give dig lidt smertestillene medicin, hvis du har behov for dette ud over den lokalbedøvelse, der lægges i skeden. Vi vil informere dig om alt, vi foretager os under indgrebet, så du føler dig velinformeret og ved, hvad der sker. Fertilitetslægen foretager selve ægudtagningen, og der vil være en fertilietetsjordemoder tilstede til at tage sig godt af dig under hele udtagningen.

Hvornår er min cyklus tilbage efter donationen?

Din menstruation vil komme 7-10 dage efter ægudtagningen, og du er tilbage i dit efter cyklusmønster igen.

Hvis du anvender p-piller som prævention, kan du opstarte disse på din første menstruationsdag.