Ægdonation

Ægdonation

Ægdonation vil sige, at en kvinde giver sine ubefrugtede æg til en anden kvinde, som ikke selv har æg til befrugtning.

Ved ægdonation befrugtes et æg fra en anden kvinde med din mands sæd og lægges efterfølgende op i din livmoder. Denne behandling anvendes, hvis du ikke selv kan producere æg af tilstrækkelig god kvalitet eller har en genetisk sygdom, du ikke ønsker at videregive til dine børn.

Loven siger, at man også må anvende dobbeltdonation, når der er en medicinsk begrundelse herfor. Det betyder, at vi må anvende donorsæd ved ægdonation. En af donorerne skal være en åben donor, så barnet på et senere tidspunkt kan få flere oplysninger om sin herkomst. Donor skal gennemgå en IVF behandling for at kunne donere æg. Det er tilladt, at du kan medbringe din egen donor, hvis du har behov for ægdonation. Du kan modtage ægdonation frem til du fylder 46 år. Det vil sige, at behandlingen skal være påbegyndt senest, når du er 45 år.

Hos Diers IVF tilbyder vi følgende ægdonationsformer:

IKKE KONTAKTBAR DONOR

Ved ikke kontaktbar donation vil modtageren af din donation aldrig kunne få kontakt til dig og anonymiteten er gensidig forstået på den måde, at du som donor heller ikke kan få oplysning om modtagerparret og et evt. barn, som måtte blive født.

KONTAKTBAR DONOR

Ved kontaktbar donation er donorens identitet ikke kendt af modtagerparret på donationstidspunktet, men donoren har aftalt med fertilitetsklinikken, at hun stiller op til ét møde med donorbarnet, hvis denne måtte have et behov for at se sit biologiske ophav. Mødet kan finde sted fra donorbarnet fylder 18 år.

Kontakten mellem donoren og donorbarn formidles af Diers IVF på foranledning af donorbarnets henvendelse til klinikken.

Det skal understreges, at donoren ingen juridiske eller økonomiske forpligtelser har ved denne donationsform.

Donoren udfylder en udvidet profil, hvor hun giver modtagerparret mulighed for at få ekstra oplysninger om fx. uddannelse, fritidsinteresser, babyfotos etc.

Kan vi hjælpe dig?

Hvis du har spørgsmål, besvarer vi dem gerne. Du skal blot udfylde formularen, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.