Social Freezing

Social Freezing – nedfrysning af æg

Vi tilbyder Social Freezing til alle kvinder, der endnu ikke er klar til et barn, har gang i karrieren eller endnu ikke har mødt ‘prinsen på den hvide hest’.

Hvorfor nedfryse dine æg?

Du er født med et bestemt antal æg, vil du med alderen have færre æg tilbage, og kvaliteten af æggene forringes samtidig. Det betyder, at chancerne for at blive gravid reduceres i takt med, at du bliver ældre. Typisk siger vi, at efter de 35 år, så falder antallet og kvaliteten af dine æg.

Nedfrysning af ubefrugtede æg kan derfor øge dine chancer for graviditet på et senere tidspunkt, idet der udtages og opbevares sunde æg så tidligt som muligt.

Hvis du vælger at benytte dig af social freezing, skal du være forberedt på, at du skal gennemgå en hormonstimulation for at modne mere end det ene æg, som du normalt ville gøre. Herefter foretages ægudtagning.

 

 

Pris for Social Freezing

En Social Freezing koster 22.000 DKK – dertil kommer de hormoner, du skal have.

Hvordan forløber nedfrysning og anvendelse af ubefrugtede æg?

Nedfrysning og anvendelse af ubefrugtede æg foregår i 5 trin: 

1. Indledende samtale

Først har du en indledende samtale med vores fertilitetsrådgiver, som hører ind til din fertilitet og fortæller om hele processen. Herefter skal du have lavet en ultralydsscanning og taget blodprøver.

2. Hormonstimulation

Kvinder modner som regel ét æg per cyklus. I æggestokken ’kæmper’ knap 1000 æg om at blive modnet hver måned i en normal cyklus. Målet ved hormonstimuationen er at modne omkring 10-15 æg, så vi får flere, vi kan fryse ned. Dette opnås ved at stimulere med et follikelstimulerende hormon (FSH). Stimulationen varer 10-12 dage og følges med scanninger hos vores fertilitetslæger. Når ægblærerne, der omgiver æggene, har den rette størrelse, så er æggene ved at være modne og klar til ægudtagning. For at gøre klar til ægudtagning tages en ægløsende sprøjte (ovitrelle eller gonapeptyl).

3. Ægudtagning

En ægudtagning foregår i lokalbedøvelse ved hjælp af en tynd nål, der føres op igennem vagina. Denne procedure tager typisk 15-20 minutter.

4. Nedfrysning og opbevaring

De udtagne æg fryses ned ved minus 196 °C og kan i denne tilstand lagres sikkert i årtier. Jo flere æg der lagres, desto større er chancen for at blive gravid.

5. Befrugtning

Hvis det senere viser sig, at der ikke kan opnås graviditet på naturlig vis, kan man gøre brug af de nedfrosne æg. Disse befrugtes med sæden fra partneren eller fra en sæddonor i laboratoriet og oplægges derefter i livmoderen.

Kan vi hjælpe dig?

Hvis du har spørgsmål, besvarer vi dem gerne. Du skal blot udfylde formularen, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.