Social Freezing

Social Freezing – nedfrysning af æg

Vi tilbyder Social Freezing til alle kvinder, der endnu ikke er klar til et barn, har gang i karrieren eller endnu ikke har mødt ‘prinsen på den hvide hest’.

Hvorfor nedfryse dine æg?

Du er født med et bestemt antal æg, vil du med alderen have færre æg tilbage, og kvaliteten af æggene forringes samtidig. Det betyder, at chancerne for at blive gravid reduceres i takt med, at du bliver ældre. Typisk siger vi, at efter de 35 år, så falder antallet og kvaliteten af dine æg.

Nedfrysning af ubefrugtede æg kan derfor øge dine chancer for graviditet på et senere tidspunkt, idet der udtages og opbevares sunde æg så tidligt som muligt.

Hvis du vælger at benytte dig af social freezing, skal du være forberedt på, at du skal gennemgå en hormonstimulation for at modne mere end det ene æg, som du normalt ville gøre. Herefter foretages ægudtagning.

 

Hvordan forløber nedfrysning og anvendelse af ubefrugtede æg?

Nedfrysning og anvendelse af ubefrugtede æg foregår i 5 trin: 

1. Indledende samtale

Først har du en indledende samtale med vores fertilitetsrådgiver, som hører ind til din fertilitet og fortæller om hele processen. Herefter skal du have lavet en ultralydsscanning og taget blodprøver.

2. Hormonstimulation

Kvinder modner som regel ét æg per cyklus. I æggestokken ’kæmper’ knap 1000 æg om at blive modnet hver måned i en normal cyklus. Målet ved hormonstimuationen er at modne omkring 10-15 æg, så vi får flere, vi kan fryse ned. Dette opnås ved at stimulere med et follikelstimulerende hormon (FSH). Stimulationen varer 10-12 dage og følges med scanninger hos vores fertilitetslæger. Når ægblærerne, der omgiver æggene, har den rette størrelse, så er æggene ved at være modne og klar til ægudtagning. For at gøre klar til ægudtagning tages en ægløsende sprøjte (ovitrelle eller gonapeptyl).

3. Ægudtagning

En ægudtagning foregår i lokalbedøvelse ved hjælp af en tynd nål, der føres op igennem vagina. Denne procedure tager typisk 15-20 minutter.

4. Nedfrysning og opbevaring

De udtagne æg fryses ned ved minus 196 °C og kan i denne tilstand lagres sikkert i årtier. Jo flere æg der lagres, desto større er chancen for at blive gravid.

5. Befrugtning

Hvis det senere viser sig, at der ikke kan opnås graviditet på naturlig vis, kan man gøre brug af de nedfrosne æg. Disse befrugtes med sæden fra partneren eller fra en sæddonor i laboratoriet og oplægges derefter i livmoderen.

 

Pris for Social Freezing

En Social Freezing koster 22.000 DKK – dertil kommer de hormoner, du skal have.

Reagensglasbehandling (IVF)

IVF står for In Vitro Fertilisation og kaldes på dansk også reagensglasbehandling 

Ved IVF sammensmelter ægget og sædcellen ikke i kvindens krop, men derimod i laboratoriet i et reagensglas. Derfor kaldes metoden også "in-vitro", som slet og ret betyder "i glas".

IVF er f.eks. en mulighed

 • ved tilstoppede eller manglende æggeledere hos kvinden 
 • når mandens sædkvalitet er reduceret,
 • ved vækst af livmoderslimhinden uden for livmoderen, eller
 • når der under afklaringen ikke findes en årsag til steriliteten 

IVF behandling går ud på, at ægget tages ud af æggestokkene for at blive befrugtet med sæden i et laboratorium. Herpå dyrkes ægget i 2 til 5 døgn, før det nu befrugtede æg lægges tilbage i livmoderen til normal udvikling. Ved IVF behandling stimuleres kvindens æggestokke til at producere flere æg end ved en normal spontan cyklus. Det betyder, at der kan tages mere end ét æg ud til IVF behandlingen. Ved en normal cyklus producerer kvinden normalt ikke mere end ét æg. Flere æg forbedrer sandsynligheden for at finde egnede æg til befrugtningen.

For at opnå de bedst mulige resultater ved behandlingen, er det vigtigt at kvinden producerer æg, og at hendes livmoder er i stand til at modtage det befrugtede æg. Producerer kvinden ikke selv æg, kan IVF behandling foretages med donoræg, og er det mandens sædceller der ikke duer kan man anvende donorsædceller.

IVF behandling trin for trin:

Her får du en kort oversigt over de enkelte trin ved IVF behandling.

 1. Samtale med lægen. Her sikrer vi, at I bliver informeret om jeres IVF-behandling.
 2. Undersøgelse for barnløshed. Vi undersøger jer begge for årsagerne til barnløshed.
 3. Hormonstimulering. Kvinden får en hormonstimulering, som regulerer ægudviklingen og ægmodningen.
 4. Ultralydsskanning af ægblærerne. Her kan vi bestemme det rette tidspunkt for ægudtagning.
 5. Ægudtagning (ægaspiration). Æggene tages ud af æggestokkene med en tynd nål gennem skedevæggen.
 6. Sædprøve. Manden afleverer en sædprøve på dagen for ægudtagning. Anvendes donorsæd eller nedfrossen sæd, tøes dette op.
 7. Befrugtning af ægget (fertiliseringen). De udtagne æg befrugtes med sæden i laboratoriet.
 8. Ægoplægning (transferering ). Det / de befrugtede æg lægges tilbage i kvindens livmoder til normal udvikling.
 9. Efterbehandling. Livmoderslimhinden stimuleres, så den er rede til at holde på ægget.
 10. Graviditetstest foretages 11 dage efter ægoplægningen.

 

Priser for IVF

1 IVF-Behandling kun 22.000

Spar 35% ved køb af IVF pakke

Pakke med 3 behandlinger fra kun 43.000

ICSI (mikroinsemination)

Mikroinsemination, også kaldet Intra Cytoplasmatisk Sperm Injektion (ICSI) er en avanceret form for IVF-behandling.

Ved mikroinsemination får kvinden udtaget æg. Derefter tages en enkelt sædcelle, som føres direkte ind i kvindens æg under mikroskop. 

Hvornår er ICSI nødvendigt?                

 • Når antallet af sædceller efter sædoprensning er meget lavt
 • Når sædcellerne har en dårlig bevægelighed

Et lavt antal sædceller eller en dårlig bevægelighed nedsætter chancen for befrugtning.

Hvordan foregår ICSI?
Ved ICSI, mikroinsemination, udvælges en normalt udseende sædcelle af bioanalytikeren. Et mikroskop anvendes så den bedste sædcelle kan blive udvalgt. Herefter føres sædcellen forsigtigt ind i ægget via en glaspipette og befrugtningen kan finde sted. ICSI er ikke en garanti for befrugtning, men chancen for befrugtning  forhøjes.

Kan vi hjælpe dig?

Hvis du har spørgsmål, besvarer vi dem gerne. Du skal blot udfylde formularen, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.